Appartementencomplex

Wilgenstruweel Den Bosch

Admiraliteitslaan 602 - 742

Weetjes

Deze website bestaat uit een algemeen gedeelte, dat voor iederen zichtbaar is, en een gedeelte speciaal voor de bewoners. Om dit gedeelte te kunnen inzien moet u ingelogd zijn, hiervoor heeft u inloggegevens nodig.
Heeft u nog geen inloggegevens stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van : naam, huisnummer en emailadres

Tip:
Als u het vervelend vindt om iedere keer als u inlogt uw gebruikersnaam en uw wachtwoordt te moeten intypen, kunt u het vakje naast "Onthoud mij" (onder het wachtwoord) aanvinken waardoor u iedere keer als u de site bezoekt automatisch ingelogd bent op uw eigen computer.

De 5 flats aan de Commissaris de Quaylaan en de Admiraliteitslaan worden door BrabantWonen Complex 203 genoemd.
De flats hebben wel allemaal een eigen naam gekregen:

flat 1 - de Waterlanden

flat 2 - het Hooiland

flat 3 - de Rijskampen

flat 4 - Wilgenstruweel

flat 5 - het Lage Veen

Deze namen zijn ontleend uit het natuurgebied de Moerputten. Dit is het gebied aan de overzijde van de randweg waar we op uitkijken.

Wat is een struweel?
Een struweel of mantel is een vegetatie van struiken van 1 tot 5 meter hoog. Vooral aan de rand van een bos, op open plekken en in houtsingels is het dikwijls goed ontwikkeld. Onder bomen is de begroeiing ijler. Als onderdeel van een bos wordt het de struiklaag genoemd. Struweel komt van nature voor aan bosranden, boven de boomgrens en in gebieden waar de bomen door klimaatomstandigheden niet meer kunnen groeien, zoals langs de kust in duingebieden met veel wind.

De aanwezigheid en instandhouding van struwelen is belangrijk omdat het de leefomgeving vormt voor veel planten, vogels, vlinders en andere insecten, amfibieën en kleine zoogdieren. Struwelen bieden beschutting, nestgelegenheid en voedsel. In een natuurlijke wildernis met grote grazers, zoals rund, paard, herten bestaat een bos uit een boomgroep omgeven door bosranden van struweel.

Het struweel, vaak bestaande uit stekelige struiken als sleedoorn, braam, meidoorn en hondsroos is in eerste instantie boomloos. Doordat de grazers er niet binnendringen bestaat voor bomen de mogelijkheid tot ontwikkeling te komen.

De volgende natuurtypen worden onderscheiden onder struwelen en mantels:

  • bremstruwelen
  • braamstruwelen
  • doornstruwelen met eenstijlige meidoorn en sleedoorn
  • (matig) kalkrijke duinstruwelen met duindoorn en wilde liguster
  • gagelstruweel
  • wilgenstruweel met breedbladige wilgen in laagdynamisch milieu
  • duingebonden vochtige tot natte wilgenstruwelen met grauwe wilg
  • struwelen met smalbladige wilgen langs snelstromende rivieren

(Bron: Wikipedia)

Inlogformulier

Laatste wijziging

  • Laatste wijziging: zaterdag 05 januari 2019, 14:51:26.